OpenSoNaR Tutorial

Datum
vr 09-10-2020 14:00 - 17:00

Beschrijving

OpenSoNaR Tutorial

Open SoNaRCLARIAH organiseert in de Week van het Nederlands een virtueel OpenSoNaR Tutorial op 9 oktober 2020 van 14:00 tot 17:00.

Het tutorial zal online plaatsvinden, en zal bestaan uit enkele presentaties, gevolgd door het maken van oefeningen door de deelnemers. Een team van experts staat klaar om de deelnemers te begeleiden. Het is een tutorial op beginnersniveau en er is geen specifieke voorkennis vereist. In het tutorial worden niet alleen OpenSoNaR-specifieke aspecten behandeld zoals de verschillende beschikbare interfaces en de samenstelling van de corpora, maar ook  een introductie gegeven op reguliere expressies en de Corpus Query Processing Language, die in veel corpusapplicaties gebruikt worden.

Deelname is gratis, maar registratie (zie tabblad hieronder) is verplicht.

Vanaf 1 oktober is, wegens overweldigend succes, de inschrijving voor OpenSoNaR gesloten, maar u wordt na inschrijving op de wachtlijst gezet.
We zullen u zo snel mogelijk laten weten of u alsnog kunt deelnemen.

Bij voldoende belangstelling zal er binnenkort opnieuw een Tutorial georganiseerd worden waar u dan aan kunt deelnemen en voorrang zult hebben.

Jan Odijk

 

Bij de registratie zal ook gevraagd worden naar je voorkennis en jouw specifieke interesses (bijv. in specifieke woorden, woordklassen of  constructies), zodat het tutorial zo goed mogelijk afgestemd kan worden op de deelnemers.