Hackathon woordenlijst.org

hackathon

Maak zoekgereedschappen voor de officiële spellingsite.

Als je software aan het ontwikkelen bent of stukken schrijft moet je soms de spelling van een woord opzoeken. Een spellingcontrole kan je daarbij helpen. Maar de officiële spelling van het Nederlands vind je op http://woordenlijst.org.
Deze website van de Taalunie omvat naast de officiële spelling van 700.000 woordvormen ook spellinginformatie. Woordenlijst.org heeft per jaar 2 miljoen unieke bezoekers die voor 12 miljoen paginaweergaves zorgen. Dat zijn gemiddeld 5500 bezoekers per dag.

Om in woordenlijst.org snel te kunnen zoeken organiseert de Taalunie een hackathon. Tijdens het evenement kun je zoekgereedschappen maken die vanuit jouw favoriete browser, officepakket en andere software direct woordenlijst.org doorzoeken. Deze site heeft een interface voor OpenSearch waarmee zoekgereedschappen de woordenlijst efficiënt kunnen raadplegen. Verder maakt de nieuwe OpenSearchinterface het makkelijker om meer software geïntegreerd van de uitgebreidere spellinginformatie gebruik te laten maken.

De Taalunie organiseert de hackathon in Den Haag op zaterdag 4 juni van 10.00 - 16.00 uur. Op die dag kunnen onder begeleiding zoekgereedschappen voor bekende en minder bekende softwarepakketten worden ontwikkeld. De ontwikkelde add-ons, extensies en plug-ins zullen door de Taalunie worden gepromoot.

Tijdens de hackathon is er eten en drinken voorzien. De meest succesvolle zoekgereedschappen worden beloond met een presentje dat naar eigen inzicht verzilverd kan worden.

Schrijf je hier in.