Taal in Bedrijf 2015

Nederlandse Taalunie

 

 

Ontdek innovatieve toepassingen met Taal- en Spraaktechnologie

waar Brussel
wanneer 13 oktober 2015


Met speciale aandacht voor:

  • ouderenzorg
  • onderwijs
  • mensen met een communicatieve of lichamelijke beperking

Taal in Bedrijf is hét Vlaams-Nederlandse evenement op het gebied van taal- en spraaktechnologie.

De Taalunie wil maatschappelijke organisaties en TST-aanbieders op dat interactieve evenement bijeenbrengen met als doel hen te inspireren om mensen deel te laten nemen aan het dagelijks leven dankzij de inzet van Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie.

Taal in Bedrijf wordt speciaal georganiseerd voor organisaties die zich richten op ouderen, onderwijs en communicatief beperkten.

Het bijwonen van Taal in Bedrijf 2015 is geheel gratis en is inclusief catering.

13 oktober 2015 in Brussel

Op 13 oktober 2015 zullen in het KVAB (Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten) in Brussel bedrijven en organisaties bij elkaar komen die actief aan de slag zijn of willen met taal- en spraaktechnologie oplossingen voor mensen met een communicatieve of lichamelijke beperking.

Ochtendprogramma: sprekers met visie

Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal vooraanstaande keynote sprekers op het gebied van taal- en spraaktechnologie (bijvoorbeeld robotica). Er zal een afwisseling zijn tussen sprekers die hun licht laten schijnen op de toekomst, als praktische vooruitstrevende oplossingen waar taal- en spraaktechnologie een belangrijk onderdeel is.

Middagprogramma: bedrijvenpresentaties

In het middagprogramma zullen een 10 tot 15 bedrijven en organisaties zich presenteren in een korte pitch ronde. Zij vertellen met welke ontwikkelingen op gebied van taal- en spraaktechnologie zij bezig zijn. En geven aan waar hun eventuele uitdagingen liggen.

Workshopsessies

Na deze pitch ronde zijn er verschillende workshopsessies waarbij de TST-organisaties samen met de maatschappelijke organisaties concreet aan de slag gaan en nadenken over mogelijke oplossingen.
Deze worden aan het einde van de dag gepresenteerd.

Netwerkmogelijkheden

De Taalunie faciliteert gedurende de dag op verschillende manier de mogelijkheid tot netwerken en verdiepen van kennis rondom taal- en spraaktechnologie.