VACATURE WETENSCHAPPELIJK PROGRAMMEUR (M/V)

hucicoonpdf  Dutch and English PDF version of this job.

 

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen dat zich bezighoudt met het bestuderen en documenteren van de Nederlandse taal en cultuur. Door het Meertens Instituut worden sinds lange tijd gegevens verzameld en beschikbaar gesteld voor zowel wetenschappelijk onderzoek als het algemeen publiek. Het instituut vormt samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) het KNAW Humanities Cluster.

Het Meertens Instituut is partner in een aantal Europese en Nederlandse projecten waaronder het CLARIAH project (www.clariah.nl) dat infrastructuur bouwt voor het geesteswetenschappelijk onderzoek met, voor het Meertens, een focus op taalkunde.

Voor het CLARIAH project zoeken we op korte termijn uitbreiding van het ontwikkelteam met een

Wetenschappelijk programmeur (m/v)

(0,8 fte – 1fte)

Binnen het CLARIAH project zijn verschillende taken gedefinieerd die moeten zorgen voor een betere infrastructuur voor het taalkundig onderzoek, zoals het ontwikkelen van een Virtuele Research Environment (VRE) voor het taalkundig onderzoek, de ontwikkeling van geavanceerde systemen voor zoeken in taal data en een aantal specifieke linguïstische kennissystemen.

Werkzaamheden

De wetenschappelijk programmeur gaat deel uitmaken van de afdeling Meertens Technische Ontwikkeling (TO) bestaande uit 10 ICT ontwikkelaars die het onderzoek ondersteunen van individuele onderzoekers op het Meertens Instituut en tevens betrokken zijn bij een aantal Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten.

Profiel

Wij zoeken iemand met een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding (bij voorkeur Masteropleiding) ofwel aantoonbaar  HBO/WO werk- of denk niveau:

  • die affiniteit heeft met het taalkundig onderzoek en de daarvoor relevante tools en services;
  • die vaardig is in één of meer moderne programmeertalen (Python, Java, PHP) en ervaring heeft met databases, text zoekmachines (Lucene/Solr) en uitwisselingsformaten als XML of JSON;
  • die ervaring heeft of minstens bekend is met Kennissystemen, Linked Data en formaten als RDF;
  • die een communicatieve en toegankelijke houding heeft en goed in een team kan functioneren;
  • die flexibel is en zelfstandig kan werken;
  • die sterk gemotiveerd is om een bruikbaar en onderhoudbaar product af te leveren;
  • met een goede beheersing van het Nederlands en het Engels.

Aanstelling en salaris

Er wordt een aanstelling voor bepaalde tijd tot en met december 2018 aangeboden, bij voorkeur niet later te beginnen dan 1 oktober 2017. Een eventuele verlenging van de aanstelling na december 2018 behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.475,-- bruto per maand en maximaal € 4.757,-- bruto per maand (schaal 11 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Reactie

Je kunt je sollicitatiebrief met curriculum vitae tot en met 15 augustus 2017 sturen naar Bedrijfsbureau Humanities Cluster KNAW, t.a.v. Pamela Langerak (P&O Adviseur) per e-mail naar ., met als subject “wetenschappelijk programmeur Meertens”.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Daan Broeder, projectleider Meertens CLARIAH, , telnr. 020-4628625.