News
  • 2 June 2020

Media Suite genomineerd voor de FIAT/IFTA award

Antal van den Bosch
Antal van den Bosch

Professor Language, Communication and Computation, Utrecht University

De CLARIAH Media Suite werd genomineerd in de categorie ‘Excellence in Archival Use and Valorization’ tijdens de internationale FIAT/IFTA-IASA conferentie, over het behoud en de exploitatie van omroeparchieven wereldwijd.

Clariah Media Suite

Tijdens de internationale FIAT/IFTA-IASA conferentie, over het behoud en de exploitatie van omroeparchieven wereldwijd, was Roeland Ordelman (Technisch Coördinator) genomineerd in de categorie ‘Excellence in Archival Use and Valorization’ met de CLARIAH Media Suite. Roeland heeft de award helaas niet gewonnen, maar CLARIAH feliciteert hem met de nominatie.

De Media Suite is een online omgeving die het mogelijk maakt om onderzoek uit te voeren met grootschalige multimediale erfgoedcollecties van onder andere Beeld en Geluid, Eye Filmmuseum en de Koninklijke Bibliotheek. Onderzoekers kunnen er zoeken, data verzamelen en annotaties en visualisaties maken om vervolgens te gebruiken voor onderzoek. De Media Suite maakt gebruik van automatische spraakherkenning om audiovisuele collecties beter te kunnen doorzoeken en is bijna zover om ook beeldherkenning op grote schaal toe te passen.