De 4 werkpakketten in CLARIAH ontwikkelen tools die onderzoekers uit de geesteswetenschappen kunnen gebruiken voor hun onderzoek. De tools draaien tijdelijk niet op de website van CLARIAH, maar op webservices van de verschillende partners. Voor het einde van het CLARIAH CORE project (in 2018) is het doel om meer geintegreerde documentatie aan te bieden.

WP2: Techniek

Meer informatie over de diverse tools die in WP2 worden ontwikkeld is hier beschikbaar:

https://timbuctoo.huygens.knaw.nl/?dataset=anansi

https://timbuctoo.huygens.knaw.nl/

WP3:Tekstuele data/Taalkunde

Meer informatie over de diverse tools die in WP3 worden ontwikkeld is hier beschikbaar: https://www.clariah.nl/en/projects/research-pilots/the-call-for-proposals/components#wp3

WP4: Gestructureerde data/Sociaal Economische Geschiedenis

Meer informatie over de diverse tools die in WP4 worden ontwikkeld is hier beschikbaar:

http://www.datalegend.net/

WP5:Audio-visuele data/Media Studies

WP5 ontwikkelt de Media Suite:

De Media Suite is het vlaggenschip van de infrastructuur voor audiovisuele collecties en gerelateerde multimedia. In de Media Suite kan een onderzoeker collecties selecteren, bijvoorbeeld van Beeld en Geluid, EYE, DANS of the KB. Hij of zij kan vervolgens in deze collecties zoeken, content bekijken, collecties vergelijken, persoonlijke collecties samenstellen, annotaties maken en gegevens exporteren om visualisaties te maken. De Media Suite is te bereiken via http://mediasuite.clariah.nl, maar alleen toegankelijk voor onderzoekers die verbonden zijn aan Nederlandse Universiteiten en kennisinstellingen. Meer informatie over de Media Suite is hier beschikbaar: https://clariah.github.io/mediasuite-info/.