Evenement
  • 22 April 2022
  • DANS, Den Haag & Online

CLARIAH DataDag

Op vrijdag 22 april zal DANS de eerste CLARIAH DataDag organiseren. Het evenement is een hands-on bijeenkomst met repository managers van verschillende CLARIAH partner instellingen die samenwerken aan de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry.

Datum en tijd

Vrijdag 22 april 2022

Locatie

DANS, Anna van Saksenlaan 51, Den Haag & online

Website

https://dans.knaw.nl/nl/agenda/clariah-datadag/

In nauwe samenwerking met CLARIAH’s Interest Group Curation, organiseren we deze eerste CLARIAH DataDag op 22 april 2022. Tijdens de DataDag zullen we twee werksessies houden, elk gericht op een bepaald aspect dat besproken moet worden in de context van het FAIR Dataset Registry. In de ochtend zal de discussie gaan over datanormalisatie en in de middag zullen we het hebben over de granulariteit van de holdings van de verschillende repositories, en bespreken wat telt als een dataset vanuit deze verschillende perspectieven.

Deelname

Repository managers van CLARIAH-partnerinstellingen, leden van de IG Curation en anderen die betrokken zijn bij data curatie en de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen en hun input te delen.