Evenement
  • 1 November 2021

Maand van het digitaal erfgoed 2021

De Maand van het digitaal erfgoed is het event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Samen presenteren zij de vakontwikkelingen op locatie en online.

Een maand vol kennis en inspiratie

De Maand van het Digitaal Erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Workshops, lezingen en symposia

Welke tools kun je gebruiken om digitale collecties naar het publiek te brengen? Wat zijn de geleerde lessen van collega’s? En hoe kun je die in je eigen praktijk toepassen? Volg workshops, lezingen en symposia die netwerkpartners organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2022. Heb je een collectie op het gebied van podiumkunsten, design en digitale cultuur? De netwerken Podiumkunst.net en het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur praten je bij over ontwikkelingen.

HackaLOD voor erfgoeddata

Op 26 november klokslag 17 uur start de HackaLOD, de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Programmeurs, historici, designers en andere erfgoed- en datadeskundigen gaan in verschillende teams een coole uitdaging aan. Kunnen ze met linked open data van erfgoedinstellingen nieuwe, creatieve applicaties maken? En die op verrassende manieren aansluiten op de beleving van het publiek?